Over Marloes Bijlsma

In 2001 is Marloes Bijlsma afgestudeerd als Tuin- en Landschapsontwerper. Plantenkennis was één van haar favoriete vakken: 'Lijsten vol met bloemen en struiken leerde ik kennen aan de hand van kleine details'. Maar de liefde voor bloemen startte al veel eerder....in de tuin van haar oma waar Marloes als klein meisje al graag kwam.

In de pluktuin van Marloes groeit alles in het ritme van de seizoenen. Ze teelt sinds 2012 ruim 100 soorten bloemen in de volle grond, zonder gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen of kunstmest. In de zomer kan je in haar pluktuin van 300 m2 zelf een mooie bos bloemen komen plukken.

Op 1 maart 2021 lanceerde Marloes haar boek De Pluktuin! Stap voor stap deelt ze haar tips en ins & outs die ze afgelopen 20 jaar heeft opgedaan, overzichtelijk ingedeeld naar de vier seizoenen. De 1ste druk van haar boek was in twee maanden uitverkocht, waardoor er al snel in het voorjaar de 2de druk verscheen. Haar boek De Pluktuin is te koop in haar webshop en in elke (online) boekhandel in Nederland en België.

over Wouter langedijk

Vanaf 2022 is Do It Yourselves een vof en werkt Wouter samen met Marloes in het bedrijf.

Do It Yourselves plukgeluk

onder andere te zien bij:

LFK Magazine, LandIdee magazine, Flow, VT Wonen, Mama Leest, Tuinseizoen, Margriet, Seasons, 1001woontrends, Ariadne@Home, Gelderlander (krant)