welkom!

De frisheid van het ontluikende voorjaarsgroen.
Het diepblauw van een korenbloem.
De puurheid van een grashalm.
Of het zomergevoel van een verse bos bloemen.

Do It Yourselves Plukgeluk

Pluktuin

Pluk zelf een mooi boeket, vers uit te tuin en samengesteld met de mooiste seizoensbloemen. Geteeld in de volle grond, en zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Duurzaam dus. Die kan je komen plukken in de fantastische pluktuin in Winterswijk! Een tuin van ruim 300 m2, waar de mooiste bloemen - ruim 100 verschillende soorten - worden verbouwd. De pluktuin ligt net buiten Winterswijk.

Het adres is Olden Goorweg 6 in Winterswijk. De pluktuin ligt net buiten de bebouwde kom, aan een zandweg. De tuin is te bereiken via het poortje in de heg. Welkom! 

LET OP De openingstijden kunnen wijzigen gedurende het seizoen! Check daarom altijd onze website voor de actuele openingstijden.wil je graag bloemen komen plukken?

De pluktuin is vanaf 21 september gesloten. We verwelkomen je graag vanaf medio juni 2023 weer in onze pluktuin!

Openingstijden (Let op: de openingstijden kunnen per week vanwege het weer of bloemenaanbod wijzigen!! Check daarom altijd onze website voor de actuele openingstijden!)

donderdag                         gesloten

vrijdag              gesloten

zaterdag             gesloten

zondagmiddag                 gesloten


Je kan op deze dagen langs komen om zelf een vers boeket te plukken! Snoeischaren en bindtouw zijn in de pluktuin aanwezig. Is het warm weer, neem dan een emmertje met water mee om de bloemen mee in naar huis te nemen. Er is meestal iemand in de pluktuin aanwezig.

De pluktuin is open van medio juni tot medio september. De exacte datum hangt af van het weer en het bloemenaanbod.

Prijzen:

Een bos van 10 stelen voor 6,- euro,

Een bos van 15 stelen voor 9,00 of

Een bos van 20 stelen voor 12,- euro.


Het adres is Olden Goorweg 6 in Winterswijk. De pluktuin ligt net buiten de bebouwde kom, aan een zandweg. De tuin is te bereiken via het poortje in de heg. Welkom!


pluktips
  • Bloemen die niet op het heetst van de dag worden geplukt blijven langer mooi op de vaas.
  • Knip de stelen niet langer dan een onderarm lengte.
  • Je krijgt een mooi boeket als je bloemen van verschillende bloemvormen knipt.
  • De bloemen blijven ongeveer een week mooi op de vaas.
  • De bloemen kunnen tijdens het vervoer wat slap gaan hangen, dit doen veldbloemen sneller. Thuis op de vaas trekt dit snel bi.

inspiratietuin

Vanaf zomer 2022 hebben wij een nieuw veld speciaal voor de teelt van onze eigen plukgeluk zadenlijn! Op zaterdagen is het veld opengesteld voor publiek. De bloemen zijn niet voor de pluk! Want alle bloemen die er bloeien hebben wij nodig voor de oogst van de zaden. Maar het is zeker een bezoekje waard om inspiratie op te doen. Op het veld kan je alvast een deel van ons zadenaanbod voor herfst 2023 bekijken en ideeën opdoen voor je eigen (pluk)tuin! Bij elke soort staat een bordje met de plantennaam.

feest met bloemen!

Wil je graag bloemen om je (tuin) feest aan te kleden? Wij plukken graag een emmer vol met de mooiste plukbloemen voor je, zodat je lekker zelf aan de slag kunt! Vul een paar grote vazen, of decoreer je feest aan met heel veel kleine vaasjes met bloemen.

In een emmer zitten 50 stelen. Kosten 37,50 euro.

Info, of wil je een emmer met bloemen aanvragen? Stuur ons een berichtje!