welkom!

De frisheid van het ontluikende voorjaarsgroen.
Het diepblauw van een korenbloem.
De puurheid van een grashalm.
Of het zomergevoel van een verse bos bloemen.

Do It Yourselves Plukgeluk

Pluktuin

Pluk zelf een mooi boeket, vers uit te tuin en samengesteld met de mooiste seizoensbloemen. Geteeld in de volle grond, en zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Duurzaam dus. Die kan je komen plukken in de fantastische pluktuin in Winterswijk! Een tuin van ruim 300 m2, waar de mooiste bloemen - ruim 100 verschillende soorten - worden verbouwd. De pluktuin ligt net buiten Winterswijk.

Het adres is Olden Goorweg 6 in Winterswijk. De pluktuin ligt net buiten de bebouwde kom, aan een zandweg. De tuin is te bereiken via het poortje in de heg. Welkom!  We hebben géén winkel of verkoop van zaden en kaarten aan huis.

LET OP De openingstijden kunnen wijzigen gedurende het seizoen! Check daarom altijd onze website voor de actuele openingstijden.wil je graag bloemen komen plukken?

De pluktuin is geopend vanaf vrijdag 14 juni 2024 tot eind augustus. Elke maand heeft de pluktuin andere kleuren en gedurende het seizoen wordt de tuin wilder en weelderiger. Onze lievelingsmaand is juli qua bloei!

Openingstijden (Let op: de openingstijden kunnen per week wijzigen vanwege het weer of bloemenaanbod!! Check daarom altijd onze website voor de actuele openingstijden!)

Pluktuin seizoen 2024 zal medio juni op vrijdag 14 juni van start gaan. Door de natte winter en voorjaar loopt de tuin achter, waardoor we enkele weken later dan normaal open kunnen gaan.

donderdag                         gesloten

vrijdag              10.00 - 16.00 uur

zaterdag             10.00 - 16.00 uur

zondagmiddag                 gesloten


Je kan op deze dagen langs komen om zelf een vers boeket te plukken! Snoeischaren en bindtouw zijn in de pluktuin aanwezig. Is het warm weer, neem dan een emmertje met water mee om de bloemen mee in naar huis te nemen. Er is meestal iemand in de pluktuin aanwezig.  We hebben géén winkel of verkoop van zaden en kaarten aan huis.

De pluktuin is open van medio juni tot eind augustus. De exacte data hangen af van het weer en het bloemenaanbod.

Prijzen:

Een bos van 10 stelen voor 7,00 euro,

Een bos van 15 stelen voor 10,50 euro of

Een bos van 20 stelen voor 14,- euro.


Het adres is Olden Goorweg 6 in Winterswijk. De pluktuin ligt net buiten de bebouwde kom, aan een zandweg. De tuin is te bereiken via het poortje in de heg. Welkom!


pluktips
  • Bloemen die niet op het heetst van de dag worden geplukt blijven langer mooi op de vaas.
  • Knip de stelen niet langer dan een onderarm lengte.
  • Je krijgt een mooi boeket als je bloemen van verschillende bloemvormen knipt.
  • De bloemen blijven ongeveer een week mooi op de vaas.
  • De bloemen kunnen tijdens het vervoer wat slap gaan hangen, dit doen veldbloemen sneller. Thuis op de vaas trekt dit snel bij.
  • Laat altijd een deel van de plant staan, minimaal 2 of 3 bladeren, zodat de plant opnieuw uit kan lopen en bloemen kan maken.
  • Plukken alleen vanaf de paden.
  • Kinderen plukken altijd onder begeleiding van een volwassene.

inspiratietuin

Vanaf zomer 2022 hebben wij een nieuw veld speciaal voor de teelt van onze eigen plukgeluk zadenlijn! Op zaterdagen is het veld opengesteld voor publiek. De bloemen zijn niet voor de pluk! Want alle bloemen die er bloeien hebben wij nodig voor de oogst van de zaden. Maar het is zeker een bezoekje waard om inspiratie op te doen. Op het veld kan je alvast een deel van ons zadenaanbod voor herfst 2023 bekijken en ideeën opdoen voor je eigen (pluk)tuin! Bij elke soort staat een bordje met de plantennaam.

feest met bloemen!

Wil je graag bloemen om je (tuin) feest aan te kleden? Wij plukken graag een emmer vol met de mooiste plukbloemen voor je, zodat je lekker zelf aan de slag kunt! Vul een paar grote vazen, of decoreer je feest aan met heel veel kleine vaasjes met bloemen.

In een emmer zitten 50 stelen. Kosten 37,50 euro.

Info, of wil je een emmer met bloemen aanvragen? Stuur ons een berichtje!

plukgeluk nieuwsbrief!

Krijg 10x per jaar onze inspirerende nieuwsbrief in je inbox met tips voor je (pluk)tuin voor dat moment. Klik hier om je in te schrijven!