bloemenzaden

Het vinden van zaden van mooie bloemen die op een duurzame en biologische wijze zijn geteeld is niet zo eenvoudig. Daarom ontstond het idee om op onze eigen grond de prachtigste bloemenzaden te gaan telen! Schone zaden, lokaal geteeld in Winterswijk. We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen, pesticiden of kunstmest voor de teelt van onze bloemenzaden en plukbloemen. Onze zadenlijn bestaat uit soorten die van nut zijn voor insecten, bijen, hommels en vlinders. En die uitbundig bloeien en lang staan op de vaas.

De bloemenzaden zijn door ons zelf opgekweekt, geoogst, geschoond en verpakt op eigen erf en land. Wij geloven in lokaal en een korte keten.

Alle bloemenzaden zijn voorzien van een illustratie, zelf getekend door Marloes. Zo begint de voorpret al bij het uitzoeken van de bloemenzaden. 

lokaal geteeld

Al onze bloemen hebben een enorme aantrekkingskracht op insecten zoals bijen, hommels en vlinders! Gedurende de dag zie je wolken van vliegende beestjes zich verplaatsen tussen de weelderige bedden met bloemen. Deze nuttige diertjes zijn van groot belang voor onze voedselproductie (bevruchting van gewassen) en het helpen voorkomen van ziektes en plagen.
Onze zadenlijn bestaat uit soorten die van nut zijn voor insecten, bijen, hommels en vlinders. En die uitbundig bloeien en lang staan op de vaas.
 
De bloemenzaden zijn door ons zelf opgekweekt en geoogst. Hierdoor hebben onze bloemenzaden een zeer goede kiemkracht. Ook het schonen en verpakken vindt plaats op ons eigen erf en land in de Achterhoek. Wij geloven in lokaal en een korte keten. Door de tussenhandel weg te laten tussen de productie van onze zaden en de verkoop, kunnen wij een kwalitatief en duurzaam product aanbieden voor een eerlijke prijs.

natuurvriendelijk

We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen, pesticiden of kunstmest voor de teelt van onze bloemenzaden en plukbloemen. We hebben niet het keurmerk 'biologisch', maar telen op een vergelijkbare wijze. Water geven aan de planten doen we alleen als het echt niet anders kan en dan maken we gebruik van het grondwater. De waterpomp loopt op zonne-energie die op ons erf wordt opgewekt.

Tijdens het bewerken van het land laten we de bodem zoveel als mogelijk met rust. Want: de bodem is goud waard! Hoe meer ruimte je geeft aan de ontwikkeling van bodemleven en schimmels, hoe meer de bodem je zal geven. Wanneer de planten zijn geoogst, bedekken we de bodem met mulch en zaaien we het in met een vang- en of stikstofgewas.

onze duurzame verpakking

Bij elke aankoop bepaal jij wat de impact op de wereld is!
We verpakken onze zaden in zakjes van papier met een papieren sluitzegel: zonder een laagje plastic of aluminium. Wij vinden het namelijk belangrijk dat de zakjes volledig recyclebaar zijn. Zijn de zaden hierdoor dan niet minder lang houdbaar? Nee! Als je je zaden op een donkere en vochtvrije plek bewaard, blijven ze gerust 2 tot 3 jaar kiemkrachtig. Daarnaast kiezen wij bewust voor een bepaalde hoeveelheid zaden in onze zakjes: voldoende voor één tuinseizoen voor een gemiddelde tuin. Dit betekent niet dat je weinig zaden krijgt. Sterker nog, in onze zakjes zitten meestal meer zaden dan bij andere merken!

ansichtkaarten

En heb je geen tijd om bloemen te komen plukken of zelf te zaaien?

Dan zijn er de prachtige ansichtkaarten en posters met illustraties van bloemen uit de pluktuin. Het gevoel dat verse bloemen bij mij oproept, leg ik graag vast in mijn illustraties. Het tastbaar maken. Speciaal voor jou!

De illustraties op de kaarten zijn allemaal door Marloes getekend.


De collectie ansichtkaarten is te bekijken en te koop in de webwinkel op deze website.

plukgeluk nieuwsbrief!

Krijg 10x per jaar onze inspirerende nieuwsbrief in je inbox met tips voor je (pluk)tuin voor dat moment. Klik hier om je in te schrijven!