Rudbeckia hirta

De Rudbeckia hirta is één van onze favoriete planten in de pluktuin! Wij telen de Rudbeckia al vanaf het begin dat wij onze pluktuin hebben en vinden het geweldig om te zien hoe de Rudbeckia ieders hart heeft gestolen. Want waar je de Rudbeckia hirta in 2012 nauwelijks tegen kwam in tuinen, zijn sinds vorig jaar de zaden in de webshop niet aan te slepen en schitteren de mooie bloemen vaak op foto's op social media!

De Rudbeckia hirta is, anders dan vaak wordt gedacht, een tweejarige plant.

Als je tweejarigen planten wilt zaaien, dan is het slim om zoveel als mogelijk aan te sluiten bij de natuurlijke cyclus van de plant. Wanneer de zaden aan de plant rijp zijn en de plant de zaden laat vallen, is het een ideaal moment om deze soorten te zaaien. Voor de Rudbeckia hirta is dat de herfst. Je kan je Rudbeckia hirta zaden dus nu zaaien. Maar je kan ook wachten tot het einde van de winter of het vroege voorjaar. Zaai je ze later dan februari, dan komen de planten pas laat (augustus) in bloei.  

En nog een laatste tip: haal de uitgebloeide Rudbeckia hirta planten niet uit je tuin in het najaar. Veel van de planten overleven de winter, vaak zo'n drie kwart, en komen in het tweede seizoen met nog meer bloemen terug!

Op zoek naar mooie Rudbeckia hirta zaden? Je vindt ze hier in onze webshop.