UA-38662440-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Seizoengebonden - geteeld in het juiste seizoen

Lokaal - geteeld in de volle grond

Natuurvriendelijk - geteeld met respect voor en in samenwerking

met de natuur. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest of bestrijdingsmiddelen

 

Update: de pluktuin is vanaf 9 september gesloten!! Er zijn onwijs veel bloemen geplukt, mooie boeketten samengesteld en de tuin is bezocht door ontzettend veel enthousiaste plukkers! Maar aan al het goede komt een einde: de bloemen zijn op. Daarom is de pluktuin vanaf 9 september 2019 gesloten voor bezoekers. Wij hopen jullie volgend jaar weer terug te mogen zien, want dan zal de tuin vanaf 1 juni er weer vol in bloei bij staan en haar poort weer openen!

 

Pluktuin open van 1 juni tot begin september

Tuinregels:

De pluktuin is van donderdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Je kan dan langs komen om zelf een vers boeket te plukken! Het adres is Olden Goorweg 6 in Winterswijk. De pluktuin ligt net buiten de bebouwde kom, aan een zandweg. De tuin is te bereiken via het poortje in de weg. Welkom!

 

Er staat een kastje waarin snoeischaren en bindtouw liggen (je eigen snoeischaar meenemen mag natuurlijk ook). Het kastje is ook goed te gebruiken als uitleg tafel om je boeket op te maken.

Een hand vol bloemen kost 4,50 euro.

 

Enkele tips voor het plukken:

- bloemen die in de ochtend worden geplukt blijven langer mooi op de vaas,

- je krijgt een mooi boeket als je bloemen van verschillende steel lengtes knipt,

- knip de stelen niet langer dan een onderarm lengte,

- gemiddeld genomen blijven de bloemen ongeveer een week mooi op de vaas. Dit is minstens zo lang als bloemen van de bloemist,

- de bloemen kunnen tijdens het vervoer wat slap gaan hangen, dit doen veldbloemen sneller. Thuis op de vaas trekt dit snel bij.

 

PLUKTUIN